torstai 24. joulukuuta 2015

Piparin tuoksua...



Sitä on todellakin löytynyt meiltä! Olen koko tämän kuukauden ja edellisenkin tehnyt pipareita. Tämä onkin suurin syy blogin hiljaiseloon viime aikoina.

Piparitalojen tekemisestä joulumyyjäisiin on jo tullut suorastaan perinne. Tämä on jo ainakin neljäs vuosi, kun teen piparimökkejä. Toki niitä on varsin mukavaa tehdä ja nistä saamani rahat tulevat aina tarpeeseen, mutta on niissä hommaakin. Tänä vuonna tain yhteensä 59 mökkiä. Tarkoituksena oli tehdä 60, mutta yksi tontti meni rikki, enkä viitsinyt alkaa tekemään uutta taikinaa sitä varten.





Kaksi tilaustakin sain tänä vuonna. Ensimmäiseen valmistin viisi piparimökkiä. Toisessa tilauksessa haluttiinkin neljä mökkiä ja kaksi poro reki työtä. Viimeisin tilaus lähti viime sunnuntaina. Poro rekiin olen erittäin tyytyväinen, jospa tekisin niitä ensi vuonna myykäisiinkin. 






Teen siis piparitaikinankin itse. Reseptin löysin eräästä äidin vanhasta keittokirjasta. Äitikin teki aikoinaan piparit samalla ohjeella. Taikinan teossa on siis nostalgiaa. =)

Myös talon muotit olen itse väkertänyt. Mielelläni olisin käyttänyt valmiitakin, mutta kun sopivan kokoisia ei löytynyt. No, onneksi netistä löytyi kakkusankarit sivusto, jossa oli myynnissä muottien tekotarpeet ja paketissa ohje valmistamiseen. Ikävä kyllä tuota settiä ei enää ole valikoimassa, ainakaan en sitä löytänyt sivustolta... Tarkoituksenani on tehdä vielä lisääkin erilaisia muotteja. Poro reen muotitkin ovat tekemiäni.

Toki olen myös väsännyt piparista joululahjojakin, mutta niistä en sen kummemmin halua kuvia teille jakaa, ettei kukaan vaan pääsisi näkemään omaa lahjaansa. ;)

2 kommenttia: