keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kotkassa

Ennen kuin kerron loppuun päivän, josta olen viimeeksi kirjoittanut, hypätkäämme tuoreempiin tapahtumiin. =)

Olimme viime viikonloppuna (17.6.) Kotkassa, Kotkan Ruusu -nimisessä koiranäyttelyissä. Se on upea tapahtuma. Olen aina ollut sitä mieltä, että Kotka on kaunis kaupunki. Siellä olisi mukava ehtiä joskus kävellä ympäriinsä ihan rauhassa...

Nuo näyttelyt ovat sellainen tapahtuma johon pyrin menemään aina kun vain on koira, jota viedä näyttelyyn. Edellisestä kerrasta olikin jo ehtinyt kulua muutama vuosi. Viimeeksi olimme tuolla Kenin kanssa vuonna 2010.Näyttelyjen paikka oli muuttunut, mutta tämäkin alue oli hieno. Äiti ja isä lähtivät kanssamme reissuun.

Jouduimme lähtemään jo aamu kuuden aikoihin ehtiäksemme paikalle ajoissa. Australianpaimenkoirien kehä alkoi jo yhdeksältä ja meidän piti olla paikalla tuntia ennen sitä. Hyvä puoli näin aikaisesta saapumisesta oli se, että saimme varattua itsellemme hyvän paikan puun varjosta. Se olikin ainoa luonnollinen varjopaikka koko alueella. Lisävarjoa sai ainoastaan mukanaan tuomien telttojen avulla. 

Näin autiota oli aamusta. =)

Hiukan meidän jälkeemme saapui eräs tuttu Jasu -aussiensa kanssa. Kävin hieman juttelemassa hänen kanssaan. Lopulta haänkin päätyi siirtämään tavaransa saman puun varjoon. Myöhemmin päivällä saimme olla oikein onnellisia tästä päätöksestä. Kaverini tuli Rikiä tervehtimään ja siinä poikaa rapsutellessaan huomasi punkin pojun silmän lähellä. Eikä minulla tietenkään ollut punkkipihtejä. Punkki poistettiin lopulta yhteisvoimin. Minä pidin koirasta kiinni rauhoitellen sitä ja kaveri nappasi punkin irti paljain käsin. Suuret kiitokset tästä avusta vielä kerran. Punkit ovat vain jotain niin inhottavia...

Ennen kehän alkua kävimme molemmat hieman harjoittelemassa poikien kanssa. Hienosti meni harkat. Eivätpä koiruudet paljoa toisistaan välittäneet. 


Löydä Riki. =D

Riki.

Jasu

Kehän alettua, menimme Rikin kanssa kehään ensimmäisenä. Poju käyttäytyi oikein kivasti koko kehän ajan. Juoksutus olisi voinut mennä paremminkin. Lähdöt olivat hieman epäpuhtaita, mutta muuten Riki liikkui mielestäni varsin hyvin. Arvosanaksi saimme erittäin hyvä. Tässä vaiheessa olin jo aika varma ettemme tulisi kummemmin sijoittumaan. Olin aivan oikeassa. Luokassamme oli neljä koirakkoa ja me sijotuimme neljänsiksi. Harmi. Arvostelu oli sentään ihan hyvä. Kaverini sijoittui Jasun kanssa toiseksi. Onnea vielä kerran. =) Tässä vielä arvostelu:

Typival. Scull could be stronger. Good ears. Eyes ok. Missin issicors in upper jaw. Body of good size. Propotions chest ok. Topline should be stronger, streighter. I would like a better croup. Movement should have more power.

Tyypillinen. Kallon pitäisi olla vahvempi. Hyvät korvat. Silmät ok. Yksi etuhammas puuttuu yläleuasta.  Hyvän kokoinen kroppa. Rintakehä ok. Ylälinjan pitäisi olla vahvempi, suorempi. Haluaisin paremman   Liikkeen pitäisi olla voimakkampi.

Saatuamme arvostelulipukkeemme jätimme koirat vanhempieni huostaan ja lähdimme kiertelemään. Myyntitelttoja. Itselleni tarttui mukaan vain luonnollista tassurasvaa, jonka pitäisi parantaa karheat tassut. Toivottavasti toimii. Kaverini taas löysi etsimänsä kuivaajan. 


Nuorten urosten kehä.



Komistus. ^_^



Hampaat on. =)



Kuvaaja.....

...joka kuvaa kuvaajaa. =)

Edellisen kuvan ottaja...

...kuvaan joutuneena. =)

Pojat peräkkäin. =)


Ostosten jälkeen lähdimme vielä ottamaan muutamia kuvia hänen koirastaan ja yhteiskuvan Jasusta ja Rikistä. Kuvaukset sujuivat mielestäni oikein hyvin. Jasu oli taitava ja kärsivällinen malli. Jopa poikien yhteiskuva onnistui aika hyvin. Jasu ja Rikihän eivät ole mitään sydänystäviä keskenään. Malttoivat kuitenkin istua samalla kivellä lähekkäin kuvaamisen ajan. 

Komia Jasu. =)




Yksi lempikuvani.

Ja tässä toinen. =)



Poijat.





Kuvien oton jälkeen tiemme erkanevivat ja minä lähdin äidin kanssa ottamaan kuvia Rikistä itsekseen ja minun kanssa. Nämä kuvaukset olivatkin jo paljon haastavampia. Lämmin keli alkoi jo tuntua Rikillä eikä se olisi enää jaksanut minun kuvausintoilujani. Niinpä nämä kuvaukset eivät kauan kestäneet. Saimme sentään muutaman ihan onnistuneenkin kuvan napattua.


Melkein jaksaa poseerata. =)


Rikiä väsyttääää.....


Virtahepokin bongattiin. =)


Merta ihastelemassa.

Viimein olimme valmiita lähtemään näyttelkyalueelta. Äidin kanssa kävimme vielä etsimässä erään geokätkön. Tai siis äiti sen etsi. Minä olin mukana Rikin kanssa ja soitinpa yhden puhelunkin samalla. Kätkön jälkeen matka jatkui autolla yrttipuutarhaan. Siellä vautimme eväitä aj katsastimme tämän vuoden yrttitarjonnan. Löytyi sieltä ötököiden hotellikin. 

Kätköilijä tulossa.


Korkealla ollaan. =)


Riki ja ötökkähotelli.

Puutarhan jälkeen suuntasimme Haminaan lintutornille. Torni oli varsin upea, ainakin minusta. Rikikin tuli ylimmälle tasolle asti pienen mietintätauon jälkeen. Sitä hieman arastutti jyrkät portaat. HIenosti se niistä kuitenkin selviytyi. Itse innostuin kiikaroimaan ja bongailemaan lintuja äidin innostamana ja opastamana. Riki lähinnä lepäili varjoisissa kohdissa. Jossain vaiheessa isäkin kävi ylhäällä ja otti Rikin mukaansa alas. 

Viimein äiti ja minäkin tulimme tornista alas. Haimme autosta lisäeväämme ja söimme niitä tornin alimmalla tasolla. Siinä nauttiessamme huomasimme kuinka kauempana alkoi satamaan. Se oli aika hienon näköistä. Sateen ehtiessä kohdallemme, pakkasimme tavaramme autoon ja lähdimme kotia kohden. Loppupäiäv menikin kotona rennoissa merkeissä. 

Näin hieno lintutorni.

Siellä me tähyillään. =D



Toiset kuvaa kieli keskelllä suuta ja toiset taas.... =D

Vanhempani. =)


Eikö ole hieno näky? =)



Kiitoksia vielä kerran siälle ja äidille, jotka mahdollistivat tämän upean päivän. Kiitos. =)

2 kommenttia:

  1. Johan tuli vettä siinä yhdessä kuvassa. Onneksi ei tuo sade teidän päälle sattunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, me saatiin vaan vähän pienempi sade päällemme. =)

      Poista