lauantai 13. toukokuuta 2017

Vetokoirat.

Jatketaan vielä talvisella teemalla. =)
 
Papu ja Kenihän ovat jo monesti oleet vetohommissa, milloin ovat vetänääet kärryjä milloin taas potkukelkkaa. Nyt myös Riki on ottanut ensiaskeleensa vetokoiran urallaan.


 
Tammikuun puolessa välin Riki pääsi ensimmäistä kertaa lemässään vetämään potkukelkkaa yhdessä Kenin kanssa ja hienostihan se meni. Hankalinta oli pysytellä paikallaan rintamasuunta eteenpäin minun mennessäni koirien taakse kelkan kyytiin. Riki ei sitten millään olisi halunnut olla selkä minuun päin. Aina se vain pyrki kääntymäään kohti minua. Pysyi se onneksi välillä oikeinkin päin ja pääsimme lähtemään matkaan.

Valmiina lähtöön. =)

"Helppo nakki." =P

Riki innostui ainan hirveästi touhusta. Se veti paljon enemmän kuin Keni. Keni vain himmaili mukana hihna välilllä löystyen kokonaan. Kyydissä oli huimaa olla ja vauhti varsin kova. Nautin vauhdin hurmasta kovasti ja taisimpa välillä jopa nauraa ääneen riemusta. Innostuksestaan huolimatta malttoi Riki kuitenkin kuunnella pysähdys käskyä ja hienosti sitä tottelikin. Paikalla olon lisäksi haastavaa oli myös mennä ohi äidistä joka kuvasi menoamme. Ei taidettu kertaakaan siinä onnistua. No, tiedetäämpä ainakin mitä harjoitella.

Tällä tyylillä meni meidän äidin ohittamiset.....


Innokkaat vetokoirat. =)

Papu odottamassa vuoroaan.

"Joko lähdetään hommiin emäntä?"





Tällä parilla se yhteistyö sujuu paremmin kuin hyvin. =)


Nyt kovasti hingun ostamaan kahden koiran aisoja kärryihimme, jotta voisimme näin lumettomanakin aikana harjoitella tuota veto puuhaa. Riki oli siinä aivan loistava. Toki sitä piti hillitä hieman keskenkasvuisuutensa vuoksi, mutta silti. On se vaan upea koira, puutteistaan huolimatta. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti