sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kotona!



Nyt on pentunen vihdoin kotona! Tapasimme kasvattajan pennun ja pentujen emon Myyn kanssa Leivonmäen teboilin luona. Mitä kaikissa koiranpennun ottamisen ohjeissa lukeekaan? Älä ikinä nouda ja osta pentua bensa-aseman parkkipaikalta. Hups! No, tämähän ei oikeasti koske meitä. Sillä kävin pentua katsomassa kasvattajan kotona jo viikko sitten ja lisäksi tunnen kasvattajan jo entuudestaan. Kenihän on samalta kasvattajalta haettu. Minusta oli vain mukavaa kun hän kertoi voivansa tuoda pennun lähemmäksi tulevaa kotiaan. Samalla matkalla hän veisi myös pentujen emon takaisin omistajalleen. Jyväskylään on puolet lyhyempi matka.



Matkalla kotia kohti pentunen välillä uikutti ja ulvoi (!) ja välillä rauhoittui nukkumaan viereeni. Parkkipaikalla tapasimme äitini Kenin kanssa. Pentu meni rohkeasti kohti Keniä ja Kentsukin oli pennusta kiinnostunut. Olisivathan nuo jopa alkaneet leikkimään ulkona. Hihnoissa vaan ei viittinyt antaa riehua. Kotona Keni ei enää ollutkaan yhtä innoissaan pennusta. Ei se pentua komenna tai kiusaa, muttei vielä suostu leikkimäänkään. Ovat ne silti jo nukkuneet lähekkäin. =)



Indi ei vielä ole varma uudesta tulijasta. Pentu tekisi kyllä mielellään tuttavuutta, mutta neiti vain häipyy kauemmas. Indi kävi haistelemassa pentua sen nukkuessa. Pennun liikahtaessa tyttönen kuitenkin häipyi paikalta. Rauhallisesti ovat sekä kissa että pentunen suhtautuneet toisiinsa.


Nyt kotosalla ollessamme on pentu välillä uikuttanut ja välillä nukkunut tai muuten ottanut rennosti. Taisi matka ja ero perheestä hieman rasittaa pientä. Annoin koko poppoolle samaan aikaan ruuat nyt illalla. Hienosti jokainen pysyi omalla kupilla. Pentu söi yli puolet annoksestaan eli aika hyvin. Kenihän ei ekana päivänä syönyt lainkaan yhtä hyvin. Olen jo käyttänyt pikkusen ulkona pariin otteeseen ja hädät on tehty vain ulos. Vielä en siis ole joutunut sisällä siivoamaan pennun jäljiltä. Olemme ehtineet leikkiäkin hiukan yhdessä. Leikitin samaan aikaan sekä pentua että Keniä. Hienosti on meillä alkanut yhteiselo. Tällä hetkellä molemmat koirat nukkuvat. Kunhan pentu tuosta herää lähdemme ensikertaa kaikki kerralla ulkoilemaan. Mitenhän se sujuu?



Niin ja vielä tähän loppuun, pennun nimi on Bywater Steals The Show eli tutummin Riki. =D

4 kommenttia: