tiistai 30. lokakuuta 2012

Talvihauskaa!

Kävimme tänään aamulla oikein porukalla Rakokivessä ostoksilla. Reissuun lähtivät minä, Keni, äiti, äidin hoitolapsi ja Papu. Keni valjastettiin kärryjen eteen, lapsi kyytiin ja eikun matkaan. Keni osaa vetää kärryjä jo todella hyvin. Suhteellisen jyrkkä alamäkikin meni ihan helposti. Kokeilin Kenin kanssa vetohommia myös niin, että Keni oli irrallaan ja kulki siis vapaana. Hyvin se niinkin onnistui. Pari kertaa Keni meinasi alkaa leikkimään Papun kanssa, mutta uskoi kun kielsin sitä. Sain Kenin jopa kulkemaan edelläni oikein juosten! Heti kun annoin merkin pysähtyä niin Keni pysähtyi. On se vaan ihana ja upea koira! ^_^

Matkalle lähdössä. =)

Papu pääsi vetokoiran virkaa hoitamaan. =)

Vähän ennen Rakokiveä vaihdettiin vetohommiin Papu. Hyvin se Papukin taitaa tuon vetokoiran viran. Kävin S-marketissa ostamassa meille vähän herkkuja välipalalle ja sieltä jatkoimme eläinkauppaan. Meillähän on nykyään ihan oma eläinkauppa täällä Rakokivessä. Se on kiva paikka ja sieltä saa ostettua aika edullisesti eläimille ruokia ja luita. Tällä kerralla ostoskoriin tiensä löysivät kolme pakettia kissoille tarkoitettua raakaalihaa Mirkon kissoille, kaksi pakastettua raakaa luuta Kenille ja iso paistettu luu Papulle. Keni pääsi tänään ensimmäistä kertaa mukaan sisälle tuohon kauppaan. Kenin kuono kävi koko ajan, kun oli niin paljon herkullisia hajuja. =D Keni olisi mielellään maistellut monia erilaisia herkkuja, mutten minä antanut. =D

Vauhdikasta menoa! ^_^

Kotimatkalla vetohommissa oli ensin Papu ja sitten Keni.Hyvin jaksoivat kumpikin vetää oman vuoronsa. Papu vaan oli talutettaessa hieman hankala. Se kun olisi halunnut mennä koko ajan minun, Kenin ja kärryjen ohi. Lopulta pääsimme kotiiin.

2 kommenttia:

  1. Kuonopannat molemmilla? :/
    Eikö kannattaisi alkaa kouluttautua eroon mokomista? Nehän ovat kuitenkin vain apuvälineitä, joita ei tulisi jäädä käyttämään loppuelämäksi, vaan joka toimii ns. ylimääräisenä kätenä koulutustilanteessa. Positiivista vahvistusta, käytöskoulutusta jne. kehiin, niin nopeasti oppivat kulkemaan kauniisti normipannassa johdonmukaisella työskentelyllä. :)

    Ihanan vauhdikasta menoa! Ihan huippu tuo kärrinne, kulkee varmasti kevyesti renkaiden ansiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, molemmilla on olemassa nuo kuonopannat ja niitä käytetään juurikin apuvälineinä. Kumpaakin koiraa opetetaan koko ajan kulkemaan nätisti hihnassa. Kuonopantoja käytämme vain tiettyinä hetkinä.

      Kenillä käytän kuonopantaa silloin kun lapset taluttavat sitä, kun on pimeää ja kiire, näyttelyissä/mätsäreissä, ja Kenin vetäessä noita kärryjä. Keni kun on kovin innokas vetokoira ja menisi mielellään nopeampaan kuin mitä itse haluan.

      Joo, noi kärryt kulkee ihanan kevyesti joka säällä. =D

      Poista