sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Nyt ne on täällä!

Nimittäin kahden koiran vetoaisat ja vetovaljaat Papulle, jes! Tilattiin ne jo jokunen aika sitten. Noin viikon kesti ja sitten saapui ilmoitus että postissa olisi jotain haettavaa. ;) Äiti ja isä kävivät hakemassa paketin sillä välin kun minä olin vielä matkalla kotia koulusta. Kokeillessamme valjaita Papulle jouduimme toteamaan niiden olevan auttamatta liian isot Papulle. Mitäs nyt tehdään. Kokeillaan valjaita tietty Kenille! Yllättäen valjaat vaikuttivat sopivilta Kenin päällä. Mittasimme Kenin ja huomasimme, että Keni on kasvanut monta senttiä Kenin valjaiden tilaamisen jälkeen. Keni on siis vetänyt jo pitkän aikaa liian pienillä valjailla, hups. Koska uudet valjaat sopivat Kenille niin hyvin, niin Papu taas sai Kenin vanhat valjaat, joilla se on ennenkin vetänyt.

Onneksi isä suostui vielä samana iltana vaihtaa pitkäs aisat kärryihimme, niin pääsimme testaamaan niitä saman tien. Mirko sattui juuri parahiksi kävelemään pihaamme, kun valjastin koiria. Ei muutakun Mirko kyytiin ja liikkeeelle. Keni ja Papu vaikuttivat kovin innokkailta vetämään. Itse sain koko ajan vain hillitä niitä, ne kun olisivat halunneet lähteä juoksemaan!

22.1. Kävin yksinäni koirien kanssa ajelulla. Hyvin jaksoivat koirat minua vetää. Enhän minä toki koko aikaa ollut kyydissä. Keni ja Papuhan vasta opetteleva valjakko työskentelyä, joten välillä ohjastin niitä kävelllen.

Koirien kyydissä pääsee muuten lujaa. Kävin heittämässä tuon saman lenkin poikien kanssa uudestaan perjantaina 24.1. Tällä kerralla meillä oli mukana kamera (jolla otin kuvia valjakosta ja videotakin hieman kyydissä ollessani) ja äidin kännykkä, jolla mittasin matkamme pituuden. Matkaa mittariin kertyi reilut seitsemän kilometriä ja huippunopeus oli huimat 15km tunnissa! Että silleen, ihan pikku lenkillä vaan näin aluksi. =D Oli muuten molemmat koirat hieman väsyneitä lenkkien jälkeen. Tässä vielä muutama kuva ja video valjakostamme.

Koirat odottamassa paikoillaan valjastamista.

"Tuutko sä kyytiin, häh?"

Pojat valmiina matkaan. =)

Uljas valjakkomme. =D

Tietysti Kenin piti saada kielikin näkymään edes jossain kuvassa. =D

"Joko mennään? Johan sä oot siinä jo kuvaillut."

Ei leveä kuljetus vaan pitkä kuljetus. =)

Muistakaa vaihtaa videon laatu HD:ksi.


2 kommenttia:

  1. Hienoa menoa! Toivottavasti päästään joskus kyytiin.

    t: siskolikka ja sen likka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsette toki. Tulkaa vaan käymään täällä päin. =)

      Poista